Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης μαζί με τους ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον αποκλεισμό της Ηπείρου από την προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο για εποχικούς πυροσβέστες του έτους 2020.

Η Ήπειρος έχει μεγάλη ανάγκη τις υπηρεσίες εποχικών πυροσβεστών, όπως έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο, η σχετική προκήρυξη προέβλεπε 6 πυροσβέστες στην Θεσπρωτία και συνολικά 62 στην Ήπειρο. Με την Ερώτηση, οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για τον αποκλεισμό της Ηπείρου από την προκήρυξη και ζητούν την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης με θέσεις για την Ήπειρο, ή τουλάχιστον την επέκταση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων εποχικών πυροσβεστών.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:

«Ο απαράδεκτος αποκλεισμός της ακριτικής Θεσπρωτίας και ολόκληρης της Ηπείρου από την προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο για εποχικούς πυροσβέστες του έτους 2020, εκλαμβάνεται εκ μέρους μου ως ευθεία περιφρόνηση των ηπειρωτών. Η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν είμαστε περιοχή δεύτερης κατηγορίας και έχουμε σοβαρές και άμεσες ανάγκες από το εποχικό προσωπικό της πυροσβεστικής κατά την καλοκαιρινή αντιπυρική περίοδο. Δε θα το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Απαιτούμε από τον Υπουργό να διορθώσει το ατόπημά του αυτό και να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική προκήρυξη με θέσεις για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο ή τουλάχιστον να προχωρήσει σε επέκταση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων εποχικών πυροσβεστών. Όλοι οι θεσμικοί φορείς του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πίεση που πρέπει να ασκηθεί στην κυβέρνηση για να σταματήσει να απαξιώνει τόσο προκλητικά τη Θεσπρωτία μας και την Ήπειρο συνολικότερα.»