Μετά την Ανδρίτσαινα σειρά παίρνει το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας για την ίδρυση Εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων για τις αντιπυρικές περιόδους. Η τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για τις ανάγκες της Ορεινής Επαρχίας Ολυμπίας με έδρα την Ανδρίτσαινα. Θα στεγάζεται στο κτήριο της πρώην ΔΟΥ και θα περιλαμβάνει περίπου 10 άτομα προσωπικό καθώς και 2 πυροσβεστικά οχήματα.

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για τις ανάγκες της Ορεινής Μεσσηνίας με έδρα το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας. Θα στεγάζεται στο κοινοτικό κτήριο της περιοχής και θα περιλαμβάνει περίπου 10 άτομα προσωπικό καθώς και 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Η περιοχή της Νότιας Ορεινής Ηλείας και της Βόρειας Ορεινής Μεσσηνίας ενισχύεται με προσωπικό και οχήματα κάτι που σημαίνει πως το αρμόδιο υπουργείο, το πυροσβεστικό σώμα και η Πολιτική Προστασία Ελλάδος δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή στην οποία υπάγονται μεγάλα και σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία όπως ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα,η Θεισόα, η Αρχαία Φιγάλια, θρησκευτικά μνημεία όπως η Ιερά Μονή Σεπετού, το Μοναστήρι Ζούρτσας αλλά και σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί όπως η Νέδα και οι καταρράκτες της αλλά και τα ορεινά χωριά του πρώην Δήμου Είρας όπως η Αμπελιώνα, η Νέδα κτλ.

*** πηγή ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24