Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών για πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος πλησίον του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού κοντά στον Κόρνο.

Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος πλησίον του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού κοντά στον Κόρνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από όχημα που είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του.

Η φωτιά μαίνεται εκτός ελέγχου, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου μιλώντας στην ιστοσελίδα μας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης. Συνολικά επί τόπου βρίσκονται 6 οχήματα ενώ αναμένονται άλλα δέκα.

Εκτός ελέγχου πυρκαγιά στην Κύπρο

Περιορισμένη ορατότητα… Έκλεισε ο δρόμος

Λόγω των καπνών από φωτιά, που μαίνεται στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την Κακορατζιά, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Ως εκ τούτου ο δρόμος έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Η τροχαία κίνηση από Λευκωσία προς Λεμεσό, διοχετεύεται στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, από την έξοδο Κόρνου, ενώ όσοι διακινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, καλούνται να εισέρχονται στον παλαιό δρόμο, από την έξοδο Σκαρίνου.

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.