Δύο συμβάντα πυρκαγιάς σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Βελεστίνου, που προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ.
Στη μια περίπτωση η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα μεσημέρι, σε περιοχή σπαρμένη με σιτηρά, μετά το Βελεστίνο, προς Αερινό, από άγνωστη αιτία.

Αποτέλεσμα της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ήταν να καεί μια θεριζοαλωνιστική μηχανή και λόγω του αέρα η φωτιά να επεκταθεί και να κάνει αθέριστα σιτηρά σε περίπου 100 στρέμματα.

Στο σημείο πήγαν πυροσβέστες από το πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα οχήματα με δύναμη 15 ατόμων, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν την πυρκαγιά αργά το απόγευμα.

Σε βιομάζα εργοστασίου
Παράλληλα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πρώτη φωτιά, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά που προκλήθηκε σε βιομάζα, εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Β Βιομηχανική Περιοχή.
Άμεσα στο σημείο πήγαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα, που κατάφεραν να την περιορίσουν και να μην ξεφύγει σε άλλα σημεία του εργοστασίου, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πυροπροστασίας που υπάρχει στις εγκαταστάσεις.
Στις 8 το βράδυ η φωτιά ήταν υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο βρισκόταν ένα όχημα, για να περιοριστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Πηγη: Karla.news