Δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στις 30 Ιουλίου ενώ εργαζόταν στο Bishop Fire στη νοτιοανατολική Νεβάδα.

Τα Air Tactor Single Engine Air Tankers, SEATs, συμμετείχαν σε σύγκρουση στον αέρα την Πέμπτη το απόγευμα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας Claire Morville. Υπήρχε ένα άτομο σε κάθε αεροσκάφος.

Στις 10 μ.μ. Η MDT στις 30 Ιουλίου, εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης Γης, Chris Hanefeld, επιβεβαίωσε ότι η σύγκρουση συνέβη νωρίτερα την ημέρα στις 12:55 μ.μ. Είπε ότι και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν στο ατύχημα. Οι εργασίες ανάκτησης βρίσκονται σε εξέλιξη και αρχικές ειδοποιήσεις γίνονται ακόμη.

«Προσφέρουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο πιλότων και σε όλους όσους εργάζονται με την BLM Nevada Ely District», δήλωσε ο κρατικός διευθυντής του BLM Nevada Jon Raby.

Η πυρκαγιά του επίσκοπου, που αναφέρθηκε στις 29 Ιουλίου, έκαψε 500 στρέμματα, 14 μίλια νοτιοδυτικά της Caliente, Νεβάδα.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στη διασταύρωση Kane Springs Road και Riggs Road, είπε η κα Morville.

Η πυρκαγιά είναι στη γη που διαχειρίζεται το BLM. Τα δύο ιδιωτικά αεροσκάφη ήταν σε σύμβαση με το πρακτορείο.

Τα SEAT είναι μικρά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη πυροσβεστών άγριων εκτάσεων στο έδαφος. Μπορούν να παραδώσουν έως και 800 γαλόνια επιβραδυντικό πυρκαγιάς και να λειτουργήσουν σε περιοχές όπου δεν μπορούν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Τα ονόματα των πιλότων δεν έχουν κυκλοφορήσει.

Τα ειλικρινά συλλυπητήριά μας απευθύνονται στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους των πιλότων.