Την προφυλάκιση των έξι Αφγανών που έχουν συλληφθεί για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας στις 8 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Οι έξι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπρησμό.

Οι κατηγορούμενοι, αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο έχει γίνει η ταυτοποίηση τους.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή τους, ο μοναδικός μάρτυρας που υπέδειξε τους κατηγορούμενους, ανήκει στην φυλή Παστούν, η οποία διώκει την φυλή Χατζάρα (στην οποία ανήκουν οι ίδιοι) και όπως λένε, δεν ήταν δυνατόν να διακρίνει καθαρά τα πρόσωπά τους και να τα διασταυρώσει μέσα από τις εικόνες χαμηλής ανάλυσης που του επιδείχθηκαν.

Επιπροσθέτως, η υπεράσπιση ζήτησε τεστ ενηλικότητας για τους τρεις, ισχυριζόμενη πως έχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως είναι επίσης ανήλικοι, αντίθετα με το πώς είναι καταγεγραμμένοι στη χώρα μας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι έξι κατηγορούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.πηγη:tilegrafimanews.gr