Περισσότερα από 150 άτομα αναμένεται να μεταβούν στο Έβρο από τα Χανιά σε μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων της χώρας, ενάντια στην προσπάθεια εισόδου εκατοντάδων μεταναστών, που έχουν συρρεύσει με παρότρυνση της Τουρκίας στα σύνορα.

Η πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από την αυτοαποκαλούμενη «Οργανωτική Επιτροπή των Καταδρομέων Εθελοντών για τον Έβρο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου.

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει προκύψει, η επιλογή των ατόμων που θα μεταβούν στον Έβρο θα γίνει από τους έφεδρους αξιωματικούς που συντονίζουν την όλη πρωτοβουλία. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της μεταφοράς με τα λεωφορεία είναι προσφορά του ΚΤΕΛ, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και στο Ηράκλειο, όπου και από εκεί η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη. Η παραμονή στον Έβρο θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας.