Ο Σ.Π.Α.Υ. συνεχίζει τις δράσεις του με την μαθητική αναδάσωση στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας #Υμηττός365 που πραγματοποιεί για την ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης των πολιτών και ειδικά των νέων παιδιών.

Μαθητές από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Υ. και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν συμπληρωματική φύτευση δεκάδων δενδρυλλίων στους πρόποδες του Υμηττού, και στην ευρύτερη περιοχή της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού.

Στην αναδάσωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς που δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο για την πρωτοβουλία αυτή.
Είμαστε κι εμείς βέβαια ως Δήμος, μέλος του Σ.Π.Α.Υ. και θέλω να πω ότι ο Υμηττός, για όλους τους Δήμους που συνορεύουν μαζί του, είναι σίγουρα το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που έχουμε όλοι μας και πρέπει να τον διαφυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού. Είναι η ζωή, είναι το μέλλον των παιδιών μας και βέβαια αυτές οι δράσεις δενδροφυτεύσεων θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστούν, με πρωτοβουλία του Σ.Π.Α.Υ., για να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο το πράσινο στον Υμηττό.»

Ευχαριστούμε Θερμά την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Ελένη Δάβαρη, τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Νίκο Τζιντάνο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Αττικής κ. Βαγγέλη Τσιγκρέλη, τον διευθυντή του 7ο Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Λογοθέτη, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και βεβαίως τους μαθητές που με την όρεξη και την προθυμία τους έδωσαν το μήνυμα πως είναι στο χέρι όλων μας η Αναγέννηση του Υμηττού.

Επίσης ευχαριστούμε την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και το Τμήμα Πρασίνου για την άριστη συνεργασία.

Πηγη