Ζακυνθος: Πυρκαγιά το πρωί στο Μαραθία στο Κερί

Ζακυνθος: Πυρκαγιά το πρωί στο Μαραθία στο Κερί
12/03/2020

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο Κερί την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξεσπάσει φωτιά σε πευκοδάσος.Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η φωτιά ξέσπασε στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι στο Μαραθιά, σε σημείο που ήταν δίπλα μεγάλο πευκοδάσος. Εκεί λοιπόν ένα άτομο έκοβε πεύκα και στη συνέχεια τους έβαλε φωτιά για να τα κάψει.

Για την κοπή των δέντρων δεν υπήρχε άδεια από το δασαρχείο ούτε είχαν ληφθεί μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά στο δάσος.

Η Πυροσβεστική συνέλαβε τον εργάτη που έκοβε τα πεύκα και έβαλε τη φωτιά και μαζί με αυτόν συνέλαβε και το άτομο που του έδωσε την εντολή.Ο 56χρονος αλλοδαπός και ο 73χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν και ανακρίνονται. Συντάσσεται δικογραφία για να οδηγηθούν ενώπιον τα Δικαιοσύνης και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Don't Miss

Πυρκαγιά στο άλσος των Φαρσάλων από κεραυνό – Επιχειρεί η πυροσβεστική

Πυρκαγιά στο άλσος των Φαρσάλων από κεραυνό – Επιχειρεί η πυροσβεστική

Πυρκαγιά ξέσπασε στο άλσος των Φαρσάλων από κεραυνό που έπεσε εντός
Φυλακή και βαριά πρόστιμα ακόμα και σε περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια

Φυλακή και βαριά πρόστιμα ακόμα και σε περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια

Αλλαγές στην ποινική μεταχείριση όσων καταδικάζονται για υποθέσεις εμπρησμών προωθεί