Την οργή του προέδρου της Μουριάς Δημήτρη Γιαννουλάκου και των κατοίκων του χωριού, προκάλεσε η προκλητική ενέργεια αγνώστων να βάλουν φωτιά στην παμπάλαιη Λεύκα που βρίσκεται κοντά στο εξωκλήσι του Άη Γιάννη, κατακαίοντας το δέντρο που η παρουσία του είναι συνυφασμένη με την παράδοση του χωριού. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων αποσόβησε τα χειρότερα για τον Ιερό χώρο, καθώς η φωτιά είχε αρχίσει να «γλείφει» τη στεγη.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εξωκλήσι του Άη Γιάννη στη Μουριά Τρικάλων

Για την απαράδεκτη ενέργεια που προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό, έγραψε ο πρόεδρος της Μουριάς στο προσωπικό του προφίλ στο fb:

Σήμερα 24/03/2020 κατόπιν τηλεφωνήματος που δέχθηκα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, ώστε να ενημερωθώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μουριάς, για την επέμβαση της και την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εξωκλήσι του Άη Γιάννη, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο τους Πυροσβέστες για την κατάσβεση, όσο και τον διερχόμενο αθλητή από την Κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων που τους ειδοποίησε. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι που προκαλούν φθορές και ζημιές σε τέτοιους ιερούς Χώρους. Πρόκειται για την παμπάλαιη λεύκα που στις ρίζες της αναβλύζει νερό με θαυματουργικες ιδιότητες (τ’αγιονέρι). Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εξωκλήσι του Άη Γιάννη στη Μουριά Τρικάλων
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εξωκλήσι του Άη Γιάννη στη Μουριά Τρικάλων
trikalafocus.gr