Θα συνεχιστούν οι βροχές και την Παρασκευή 27/03 σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, ενώ θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, την Παρασκευή 27/03, αναμένονται βροχές στο σύνολο της χώρας, όπως διακρίνεται στον προγνωστικό  Χάρτη 1, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε έρχεται βελτίωση

Χάρτης 1. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για την Παρασκευή 27/03/2020. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.   

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται και στην περιοχή της Αττικής, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής 27/03, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη 2.

Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε έρχεται βελτίωση

 

Χάρτης 2. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής στην περιοχή της Αττικής κατά τη διάρκεια των (αριστερά) μεσημεριανών και (δεξιά) απογευματινών ωρών της Παρασκευής 27/03/2020.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου η έντασή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάνει τα 8 μποφόρ (Χάρτης 3).

Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε έρχεται βελτίωση