Στο σημείο κατευθύνονται πολλά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλες οι συναρμόδιες αρχές.

Αυτό που ανησυχεί τους αρμόδιους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου, είναι ότι στο νησί αυτή την ώρα επικρατούν ισχυροί άνεμοι, τουλάχιστον 9 μποφόρ.

Ώρα 00:42

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και ιδιώτες που έφθασαν στο σημείο, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί η αστυνομία και οι δυνάμεις της 95 ΑΔΤΕ έτσι ώστε να συνδράμουν από την πλευρά τους αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το μέτωπο της φωτιάς πάντως, βοηθούμενο από τους ισχυρούς ανέμους, εξακολουθεί να αποτεφρώνει ότι βρίσκει στο πέρασμα του.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου αλλά και ιδιώτες με βαρέου τύπου μηχανήματα, τα οποία ανοίγουν ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του μετώπου της πυρκαγιάς, έτσι ώστε να το αποκόψουν.

Μεγάλη δύναμη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η ΕΘΟΑΚ Σαλάκου, άλλοι ιδιώτες και ομάδες εθελοντών, βοηθούν επίσης το έργο των πυροσβεστών, για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να μην επεκταθεί.

Ώρα 1:39

Μετά την συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου και των υπολοίπων εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 1 και μισή τα ξημερώματα.

Όπως  διευκρίνισαν μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ, στελέχη της υπηρεσίας, κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει αφού ακόμα και μια σπίθα να παραμείνει είναι βέβαια ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση.