Η Ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας και Προστασίας της φύσης Δήμου Τορώνης -Ο.Π.Ε.Δ.Τ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ είναι μία ομάδα με πολλές δράσεις στο ενεργητικό της, ιδιαιτέρως όμως στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής της πυρκαγιάς. Η ίδρυση της ομάδος προήλθε μετά από τις συνεχείς πυρκαγιές του 2007 και επισήμως η ένταξη της στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δημιουργήθηκε  την 1 Μαρτίου του 2008 με αριθμό μητρώου 71/2008.

Τα μέλη της ομάδας διέπονται από αυξημένο ενδιαφέρον ,ευαισθησία και αγάπη για το περιβάλλον και ειδικότερα για την ευρύτερη δασική περιοχή της Σιθωνίας .

Η ομάδα διενεργεί περιπολίες και επεμβαίνει σε έκτακτα περιστατικά (πυρόσβεση δασικών και αστικών πυρκαγιών – συνδρομή τροχαίων ατυχημάτων)αλλά και σε έντονα καιρικά φαινόμενα (πλυμμύρες και απαντλήσεις υδάτων).

Ο τομέας ευθύνης της ομάδος καλύπτει μεγάλη ακτίνα δράσης , όπου είναι τα πρώην διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Τορώνης αλλά αν ζητηθεί και είναι αναγκαίο η ομάδα επεμβαίνει και εκτός των ορίων του τομέα της.

Επίσης η ομάδα συμμετέχει σε δενδροφυτεύσεις , καλύψεις εκδηλώσεων , ποδηλατοδρομίες και πεζοπορείες σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους κα όπου αλλού ζητηθεί.Επίσης η ομάδα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού με την διοργάνωση σεμιναρίων & ημερίδων Ά βοηθειών , σεισμών και καιρικών φαινομένων όπου τα μέλη της ομάδος πιστοποιούνται καθένα απο αυτά.

Το έργο της ομάδος έχει τιμηθεί για το εθελοντικό της έργο από τον Δήμο Σιθωνίας Τζίτζιο Ιωάννη , απο τον Διοικητή της Β’ Ε.Μ.Α.Κ Αμπαρά Στυλιανό αλλά και πολλές βεβαιώσεις συμμετοχών από συλλόγους η φορείς για τις συνεργασίες της.

Ας προσπαθήσουμε ,όλοι μαζί, να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την φυσική ομορφιά ,που χαρίστηκε απλόχερα στην περιοχή μας ,για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Πρέπει να διατηρήσουμε τους φυσικούς πνεύμονες ανοιχτούς και είναι απαραίτητη η συμβολή όλων .

Η προστασία του τόπου μας είναι ευθύνη όλων μας…

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΩΡΑ !!!

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΛ: 23750 41112

Παρουσίαση Εθελοντικής Ομάδας: Ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας & Προστασίας της Φύσης του Δήμου Τορώνης