ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Το έργο ενός ιερέα και ενός που φέρει το ιδιότητα του χριστιανού δεν περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους του ναού, ούτε στο προαύλιο της εκκλησίας, αλλά εκτείνεται απεριόριστα όπως προστάζει η εντολή της αγάπης.

Σήμερα το πρωί ένας ιερέας από την ενορία του αγίου Νικολάου Αχαρνών μετέβει σε παρακείμενη πολυκατοικία επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 230, για να δώσει λίγα βάγια σε μια ενορίτισσα, όταν άκουσε τους ένοικους να καλούν σε βοήθεια από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

Αμέσως ο ιερέας Δ.Π. κινητοποιήθηκε ώστε να απεγκλωβίσει την ηλικιωμένη που μένει στο διαμέρισμα. Με τα κλειδιά που του έδωσε η κόρη της ηλικιωμένης, κατόρθωσε και μπήκε στο διαμέρισμα που ήταν γεμάτο καπνούς και έβγαλε την ηλικιωμένη κυρία στο μπαλκόνι, εν τω μεταξύ κατέφθανε και η Πυροσβεβστική Υπηρεσία.

Το γεγονός διαδραματίστηκε μια περίοδο που όλοι περιμένουν τον παπά στην γωνία και παρακολουθούν πίσω από τις γρίλιες των παραθύρων, μήπως ο παπάς ανοίξει κρυφά το ναό και κοινωνήσει καποιον ασθενή και μεταδώσει έτσι κάποιο θανατηφόρο ιό.

Καλή Ανάσταση σε όλους!