• Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους – Από τη Δευτέρα το απόγευμα  έρχονται βροχές
  • Θερμοκρασία στους 21-23 τη Δευτέρα αλλά πτώση θερμοκρασίας κατά 4-6 περίπου βαθμούς την Τρίτη   
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από Δευτέρα στα  6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι στα ανατολικά θα γίνουν νότιοι έως 4 με 5 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20-04-2020

Καιρός: Βροχές μετά την καλοκαιρία του Πάσχα

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΡΙΤΗ 21-04-2020

Καιρός: Βροχές μετά την καλοκαιρία του Πάσχα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, όμως από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-04-2020

Καιρός: Βροχές μετά την καλοκαιρία του Πάσχα

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές.

ΠΕΜΠΤΗ 23-04-2020

Καιρός: Βροχές μετά την καλοκαιρία του Πάσχα

Στα δυτικά τοπικές νεφώσεις Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές κυρίως στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Νεφώσεις στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές μετά την καλοκαιρία του Πάσχα

Από τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται συννεφιά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη στους 19 βαθμούς και την Τετάρτη στους 16 βαθμούς Κελσίου με πολύ ισχυρούς βοριάδες.

Άστατος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Βροχές μετά την καλοκαιρία του Πάσχα

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει άστατος και προβλέπονται βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στους 13 με 14 βαθμούς