Δασική έκταση με πεύκα και ελαιόδεντρα καίει εδώ και δύο ώρες πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, λίγο νοτιότερα της Νέας Σκιώνης και στο δρόμο που τη συνδέει με τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία δύσβατη πλαγιά, στο ύψος που βρίσκεται το πασίγνωστο παραθλαάσσιο εκκλησάκι της Παναγούδας. Βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή και εξελίσσεται σε σημείο που είχε σωθεί από την τεράστια πυρκαγιά του 2006, η οποία κατέκαψε περισσότερα από 50.000 στρέμματα πευκοδάσους στην Κασσάνδρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 12:37 το μεσημέρι και αμέσως έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

«Η πυρκαγιά δεν έχει ξεφύγει, αλλά δεν είναι και μικρή. Καίει μία πλάγια, η οποία είναι δύσβατη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ευτυχώς, βρίσκεται πάνω στο βουνό και απέχει πολύ από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή», σημειώνει στο ethnos.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Ε.Ο.Δ Χαλκιδικής Βαση Ετοιμοτητας Κασσανδρας

Πυρκαγιά στην περιοχή Σκιωνη Χαλκιδικής