Σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στις “κατηφόρες του Πεπε” μετά την Κρέστενα προς Κ. Σαμικό, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην άκρη του δρόμου.

Πρόκειται για ένα πυκνό πευκόφυτο τμήμα που εκτείνεται σε μεγάλη έκταση εκατέρωθεν.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εθνική οδός παραμένει κλειστή στην κυκλοφορία αυτή την ώρα.

Νεότερη ενημέρωση

Σε τρία σημεία εντοπίστηκαν εστίες φωτιάς σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο όπου η εθνική οδός διασχίζει δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε από τα πρανή και ευτυχώς δεν έλαβε διαστάσεις αφού επικρατούσε άπνοια.

Ωστόσο σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πρόκειται για πυκνό δάσος σε μια περιοχή που γλίτωσε απο την καταστροφή το 2007 και αποτελεί έναν από τους λίγους πνεύμονες δάσους στην περιοχή της νότιας Ηλείας.

Νεότερη ενημέρωση

Οι τρεις διάσπαρτες εστίες σε ένα επικίνδυνο τμήμα πυκνού δάσους, ανάμεσα στην Κρέστενα και το Κάτω Σαμικό θορύβησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού γισ τη φωτιά που έκαψε δύο στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, με εντολή του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου, άμεσα μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Νεότερη ενημέρωση

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία γίνεται με πολύ προσοχή.Κρέστενα: Εμπρησμός σε δάσος επί της Πύργου - Κυπαρισσίας - Τρεις εστίες