Με αυτοθυσία λειτούργησαν αστυνομικοί για να σώσουν ανθρώπινες ζωές που κινδύνευαν μετά από πυρκαγιά στο Χαλάνδρι.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς της Τρίτη. Το σύστημα εξαερισμού όπως και η καμινάδα εστιατορίου που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ασπασίας στο Χαλάνδρι αρπάζει φωτιά. Οι πρώτοι που σπεύδουν στο σημείο είναι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διαπιστώνουν ότι οι πάνω όροφοι της πολυκατοικίας έχουν «πνιγεί» στον καπνό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ορμούν και σπάνε την πόρτα της ταράτσας προκειμένου να απελευθερωθεί ο καπνός, ενώ αμέσως μετά κατεβαίνουν στον 4ο όροφο όπου βρίσκεται εγκλωβισμένη μία τετραμελής οικογένεια. Οι αστυνομικοί, με μάσκες και πανιά στο πρόσωπο γιατί η ατμόσφαιρα λόγω του καπνού είναι αποπνικτική, απεγκλωβίζουν το ζευγάρι και τα δύο παιδιά και τους οδηγούν με ασφάλεια εκτός της πολυκατοικίας.

Είναι η στιγμή που έχει μόλις φτάσει η Πυροσβεστική (10 άνδρες, 3 οχήματα) και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της κατάσβεσης, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσει κανένας άλλος. Τα μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική. Πηγη: ethos.gr