Στη σύλληψη ηλικιωμένου ατόμου για εμπρησμό, προχώρησε χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, καταλαμβάνοντας επ αυτοφώρω τον δράστη να ρίχνει στο οικόπεδο φλεγόμενο σχοινί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε απασχοληθεί τις τελευταίες ημέρες σχεδόν καθημερινά με φωτιά στο συγκεκριμένο οικόπεδο στα Αστέρια Αγριάς, δίπλα στον κυκλικό κόμβο.

Σχεδόν κάθε μέρα το απόγευμα, εκδηλωνόταν φωτιά στον ίδιο χώρο μέχρι που χθες το απόγευμα, η πρώτη προσπάθεια του εμπρηστή να βάλει την 5η φωτιά απέτυχε καθώς στο οικόπεδο δεν υπήρχε απομείνει κάτι να καεί.

Προσπάθησε δεύτερη φορά να βάλει φωτιά και τότε συνελήφθη από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, το οποίο παρακολούθσε την περιοχή και κατέγραφε ψηφιακά την εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προηγούμενες φωτιές ο δράστης εμφανιζόταν συνέχεια στο σημείο με δοχεία νερού ή μπουκάλια. δήθεν για να σβήσει τη φωτιά που είχε ανάψει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης που διαμένει στην περιοχή, με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, δεν έχουν καμιά διαφορά ενώ πριν λίγες ημέρες, σε κοντινή απόσταση από το οικόπεδο, κάηκε και ένα αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στην Εισαγγελία Βόλου. Myvolos.net