Συναγερμό σήμαναν οι Αρχές της κομητείας Σολάνο στην Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από δύο πόλεις.

Λίγες μέρες μετά το σεισμό βόρεια του Λος Άντζελες  που πυροδότησε νέους φόβους, οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στο διάβα της πύρινης λαίλαπας κοντά στις πόλεις Γουίντερς και Βάκαβιλ να εγκαταλείψουν άρον- άρον τα σπίτια τους καθώς η φωτιά έχει ήδη αποτεφρώσει 9.000 στρέμματα και εξαπλώνεται επικίνδυνα.

H πύρινη λαίλαπα έχει ήδη αποτεφρώσει 9.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Καλιφόρνια.

Καλιφόρνια: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη –Απειλούνται σπίτια

Δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, αεροσκάφη ρίχνουν επιβραδυντικές ουσίες σε γειτονιές για να εμποδίσουν τον πύρινο εφιάλτη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να τον περιορίσουν κατά μόλις 5%.
Κάτοικοι έχουν καταφύγει σε ειδικό κέντρο υποδοχής στο Βάκαβιλ, ενώ βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν τους λόφους κοντά στο Γουίντερ να έχουν τυλιχθεί σε πορτοκαλί φλόγες και πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τις πληγείσες περιοχές. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.