Τα περισσότερα μέτωπα βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ τα υπόλοιπα δεν απειλούν κατοικίες και βρίσκονται σε ύφεση, με την πυροσβεστική να κάνει λόγο για «καλή εικόνα» από τα πύρινα μέτωπα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εμφανίστηκε σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς, όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες, 6 οχήματα, καθώς και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Επίσης, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας (33 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος), όπως και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς στην Αργολίδα έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, όμως δεν απειλήθηκαν από τις φλόγες.

Επίσης, δάσος από πεύκα και πουρνάρια κατακαίει για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στον κόλπο Αράπης, στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, απέναντι από τα Νέα Ρόδα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της εστίας καταγράφεται καλύτερη το πρωί του Σαββάτου. Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί με ρίψεις νερού, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ παραμένουν οι 59 πυροσβέστες, τα 20 οχήματα και οι τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, στο σημείο βρίσκονται δύο μπουλντόζες και ένας εκφορτωτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στον Ασπρόπυργο και ειδικότερα σε περιοχή με ξερά χόρτα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος της χωματερής.efsyn.gr