Τα έκανε… μούσκεμα ένας 38χρονος άντρας, κάτοικος Μυκόνου στη Ρήνεια Μυκόνου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24.gr, ο 38χρονος άντρας στην προσπάθεια του να κάψει ένα φίδι, έθεσε πυρ με αποτέλεσμα να προκαλέσει φωτιά στο ακατοίκητο νησί και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου. 
 
Ο 38χρονος δεν υπολόγισε την ένταση του ανέμου που φυσούσε το μεσημέρι του Σαββάτου κι έτσι η φωτιά επεκτάθηκε!
 
Αργότερα, στο μικρό νησί έφτασαν πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair, συνδράμοντας καθοριστικά στο σβήσιμο της φωτιάς, ενώ ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του Εισαγγελέα.
 
 
Μεγάλη καταστροφή για τους Κτηνοτρόφους
Περίπου 2.000 στρέμματα βοσκοτόπων και πάνω από 600 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά, ενώ από θαύμα σώθηκαν τα πρόβατα που υπήρχαν στην περιοχή.
Φυσικά μετά την καταστροφή, αρκετοί κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αναζήτηση νέας ‘’στέγης’’ για τα ζώα τους, μέχρι να μπορέσει και πάλι η γη τους να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια.
Ο καπνός ήταν πολύς και οδήγησε στο κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα πολλούς πολίτες που βοήθησαν στην κατάσβεση της.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Μυκόνου, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, τις τοπικές αρχές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, τους 4 ηρωικούς πυροσβέστες που επιχείρησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες να σβήσουν τη φωτιά, το Λιμεναρχείο που μετέφερε τους Πυροσβέστες, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και όλους τους εθελοντές που όλοι μαζί βοήθησαν στον περιορισμό της πυρκαγιάς