Η μητέρα, που πέθανε τελικά στην πυρκαγιά, είχε επίσης την κόρη της μέσα στο σπίτι, αλλά δυο περαστικοί κατάφεραν να σώσουν τα παιδιά και αφηγούνται τις δραματικές στιγμές

Ως έφηβος πριν μια δεκαετία στο Γυμνάσιο Kalamazoo του Μίσιγκαν, ο Φίλιπ Μπλανκς υπήρξε αστέρι στο ποδόσφαιρο. Την περασμένη εβδομάδα, τα αθλητικά του ένστικτα τον βοήθησαν να σώσει ένα μικρό παιδί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα και σκότωσε την μητέρα του.   Ο 28χρονος πρώην Πεζοναύτης βρισκόταν στο σπίτι ενός φίλου στο Φίνιξ, το πρωί της περασμένης Παρασκευής όταν άκουσε μια δυνατή κραυγή και φασαρία. Αμέσως έτρεξε έξω, ξυπόλητος, όπου διαπίστωσε πως ο τελευταίος όροφος ενός συγκροτήματος κατοικιών είχε πιάσει φωτιά.   Κοιτάζοντας επάνω, είδε μια τρομοκρατημένη γυναίκα στον τρίτο όροφο με ένα παιδί και τις φλόγες ακριβώς πίσω τους. «Ο κόσμος άρχισε να της φωνάζει να ρίξει τα παιδιά κάτω», λέει ο Μπλανκς. Κάτι που τελικά η μητέρα αποφάσισε να κάνει, ρίχνοντας τον γιο της στο κενό. Βλέποντας το παιδί να πέφτει, ο Μπλανκς έτρεξε αστραπιαία με τα χέρια απλωμένα, καταφέρνοντας να το πιάσει.

Το σοκαριστικό βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητό, δείχνει την στιγμή που ο Μπλανκς τρέχει προς το μέρος του 3 ετών αγοριού και βουτά να το πιάσει, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν καταλήξει στο έδαφος. Γείτονες πήραν το παιδί και το τύλιξαν με μια κουβέρτα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο μετά από λίγα λεπτά.

Αφού η 30χρονη μητέρα του παιδιού -ταυτοποιήθηκε από το 12NEWS ως Ρέιτσελ Λονγκ- έριξε τον γιο της από το μπαλκόνι, γύρισε πίσω μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα όπου βρισκόταν η 8χρονη κόρη της. Η Λονγκ δεν βγήκε ποτέ ξανά έξω. Επειδή όμως έγινε γνωστό πως στο σπίτι υπάρχει και δεύτερο παιδί, ένας περαστικός έκανε την δική του ηρωική πράξη, αψηφώντας τις φλόγες για να το σώσει.    Ο Νταρτανιάν Αλεξάντερ κατευθυνόταν προς μια κοντινή πλατεία, όπου εργάζεται ως κουρέας, όταν άκουσε φωνές και είδε τις φλόγες. «Έχω μια κόρη 3 ετών και έναν 9χρονο γιο, οπότε όταν άκουσα πως μέσα υπάρχουν παιδιά, πόνεσε η καρδιά μου», ανέφερε ο 42χρονος, που χωρίς δεύτερη σκέψη, βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε προς την φωτιά.    Χωρίς δισταγμό, μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο και έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο. «Άκουσα κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, βρήκα το κορίτσι στο πάτωμα και την έβγαλα έξω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, το σώμα μου απλώς ανέλαβε δράση και μπήκα μέσα», λέει.

Στο σημείο έφτασαν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, αφού η φωτιά επεκτάθηκε σε συνολικά οκτώ διαμερίσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.    Οι δυο άντρες, που λένε πως δέθηκαν για πάντα μετά από αυτήν την εμπειρία τους, επικοινώνησαν και με τον πατέρα των παιδιών, ο οποίος βρισκόταν στη δουλειά όταν ξέσπασε η φωτιά. «Ήταν πολύ συγκινητικό, οι τρεις μας γίναμε οικογένεια», λένε για την συνάντηση με τον Κόρεϊ Λονγκ.

Οι δυο «ήρωες» ορκίστηκαν επίσης να βοηθήσουν τον πατέρα με όποιον τρόπο μπορούν, οπότε δημιούργησαν μια σελίδα στο GoFundMe για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα των παιδιών, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.    «Η διάσωση αυτού του παιδιού άλλαξε όλη μου την κοσμοθεωρία. Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο μικρή είναι η ζωή και πως πρέπει να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον», ανέφερε ο Μπλανκς με τον Αλεξάντερ να προσθέτει: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων που έτυχε να βρισκόμαστε αμφότεροι εκεί». «Ο αληθινός ήρωας είναι, όμως, η μητέρα», κατέληξε ο Μπλανκς.

https://youtu.be/OB4zNcggeFE

Με πληροφορίες από Washington Post