Περίπου 150-170 στρέμματα δασικής έκτασης και 200 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων έγιναν στάχτη στη φωτιά των Ραπταίων Καρύστου, ευτυχώς δίχως να κινδυνεύσουν οικισμοί. Εντελώς προληπτικά οι κάτοικοι της Δηλίσσου μετακινήθηκαν στον κοντινό οικισμό των Νέων Στύρων.

Οριοθετήθηκε μετά από μεγάλες προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής που μάχονταν με τους δυνατούς ανέμους και τις φλόγες, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Ραπταίοι Καρύστου.

Λόγω των δυνατών Β/ΒΑ ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς τον οικισμό της Δηλίσσου που δεν κινδύνευσε, αλλά εκκενώθηκε προληπτικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά και από σχετική εισήγηση για ετοιμότητα από την Πυροσβεστική και οι κάτοικοι μετέβησαν προσωρινά στα Νέα Στύρα.

Η φωτιά άφησε πίσω της όμως 150-170 στρέμματα δασικής έκτασης και 200 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων στάχτη.

Στο σημείο μετέβηκε και ο Αρχηγός του Π.Σ. για άμεσο συντονισμό των ισχυρών δυνάμεων που μετέβησαν στην περιοχή από ολόκληρη την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Συνολικά παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να σβήσουν και την τελευταία μικροεστία και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

news247.gr