Τέσσερις πυρκαγιές στην πολιτεία του Κολοράντο των ΗΠΑ

Εκτιμάται πως 125.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες και οι πυρκαγιές αναμένεται να συνεχίσουν να καίνε για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Τέσσερις πυρκαγιές στο Κολοράντο έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 125.000 στρέμματα (506 τετραγωνικά χιλιόμετρα) σε ολόκληρη την πολιτεία. Στις 15 Αυγούστου 2020, ο αισθητήρας VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) του δορυφόρου Suomi NPP των NOAA-NASA, κατέγραψε την παρακάτω εικόνα που φαίνονται οι καπνοί από τις πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά Pine Gulch Fire βόρεια του Grand Junction είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις, έχοντας κάνει στάχτη περισσότερα από 85.000 στρέμματα σε δύο εβδομάδες. Από τις 17 Αυγούστου, ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του κράτους της πολιτείας, ενώ έχει περιοριστεί μόνο κατά το 7 τοις εκατό. Στις 17 Αυγούστου οι πυρκαγιές Grizzly Creek, Cameron Peak και Williams Fork είχαν κάψει περίπου 25.000 στρέμματα, 13.000 στρέμματα και 6.000 στρέμματα, αντίστοιχα.

Οι πυρκαγιές έχουν επικρατήσει λόγω των θερμών και ξηρών συνθηκών που επικρατούν και πιθανότατα να συνεχίσουν να καίνε για πολλές εβδομάδες ακόμα. Η πυρκαγιά William Fork Fire ισως να μην περιοριστεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Τέσσερις πυρκαγιές στην πολιτεία του Κολοράντο των ΗΠΑ

 

Πηγή: NASA Earth Observatory

Περισσότερα: https://earthobservatory.nasa.gov/…/…/four-fires-in-colorado