ΕΠΕΙΓΟΝ – ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ
ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Λόγω της μεγάλης έντασης και έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 03/09/2020, ημέρα Πέμπτη, στην Κοινότητα Μεταξάτων και στην θέση Καλιγάτα – Κουρκουμελάτα
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ
να απομακρυνθούν όλα τα άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, που ορίζεται: Καλιγάτα
για λόγους προστασίας της ζωή και της υγεία τους.
Τα ανωτέρω άτομα που δεν έχουν δικά τους μέσα καλούνται να προσέλθουν άμεσα στο ΚΑΦΕ ΜΑΡΙΝΑ στα Κουρκουμελάτα.
Εκεί θα σας δοθούν οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει.
έχοντας μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, τα βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ότι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους (σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό).
Στο τόπο καταφυγής θα γίνει καταγραφή και θα προσφερθεί σε πρώτη φάση νερό και ξηρά τροφή. Επίσης θα υπάρχουν στελέχη από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου για επί πλέον υποστήριξη, του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προσοχή: Πριν απομακρυνθείτε (εφόσον υπάρχει χρόνος), ασφαλίζετε την κατοικία σας και διακόπτετε την λειτουργία των εγκαταστάσεων ρεύματος και νερού.
Σε περίπτωση που παραμείνετε στην κατοικία σας, έχετε την ευθύνη, και σας συνιστούμε να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως περιγράφονται στις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2671360160, 2671360159

Αργοστόλι, 03/09/2020

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος