Καρδιτσα: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στη θέση «Γαυρα» στα όρια των τοπικών κοινοτήτων Μορφοβουνίου και Μεσενικόλα.Η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων ήταν άμεση (ειδοποιήθηκαν 12.37)  προκειμένου να οριοθετηθεί όσο το δυνατόν συντομότερο και να μην επεκταθεί.
Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της ΠΥ Καρδίτσας και από ένα όχημα των ΠΥ Σοφάδων , Μουζακίου και Τρικάλων.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα τη φωτιά και στο σημείο έφτασε και το πεζοπόρο τμήμα της Θεσσαλίας να συνδράμει για την πλήρη κατάσβεση.
Συνολικά ενεργούν 25 πυροσβέστες. Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 12 στρέμματα με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση και μικρός αριθμός δρυών.
Από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο συντόνιζε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας Πύραρχος Γιώργος Νταουτάς ενώ στο σημείο αφίχθη και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπαλσής. Πηγη:karditsapress.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά στο Κορωπί – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Κορωπί λίγο πριν από τις

Αργεντινή: Κάηκαν 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, ενώ η πυρκαγιά μαίνεται στο νότο

Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο,