Κάηκε επίσης και το Μνημείο των Σφαγιασθέντων Ξυλαγανιωτών – Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του οικισμού.

200 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δέντρων, καθώς επίσης και το μνημείο των «29 Σφαγιασθέντων Ξυλαγανιωτών», κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην είσοδο του οικισμού της Ξυλαγανής.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και του του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που συνέδραμαν στην κατάσβεση.

Από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ξυλαγανή καταστράφηκε στύλος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος προς τον οικισμό και προς τα αντλιοστάσια.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών ενημερώνει τους κατοίκους ότι μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης θα υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση του οικισμού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την άμεση διευθέτηση των προβλημάτων.πηγη:fonirodopis.gr Ξυλαγανή: 200 στρέμματα χαμηλής βλάστησης κάηκαν από την πυρκαγιάΞυλαγανή: 200 στρέμματα χαμηλής βλάστησης κάηκαν από την πυρκαγιάΞυλαγανή: 200 στρέμματα χαμηλής βλάστησης κάηκαν από την πυρκαγιά