Δύσκολη είναι η κατάσταση, από την μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή μεταξύ Πυλαίας και Μελίας στον Έβρο.

Σύμφωνα με το evros-news, το μέτωπό της εκτείνεται στα 3 χιλιόμετρα. Η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν «μάχη» για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Έχει «επιστρατευθεί» το σύνολο των δυνάμεων και των μέσων, στην περιοχή βρίσκονται και μηχανήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη δεν πρόλαβε να κάνει παρά μόνο μια-δυο ρίψεις, μια και στη συνέχεια νύχτωσε.

Η φωτιά που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, αφού καίει πεύκα και αυτό την κάνει ακόμα πιο δυνατή και δύσκολη στην κατάσβεση της, έχει φτάσει στις παλιές καμένες εκτάσεις από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή πριν από πολλά χρόνια. Φτάνει από το φράγμα προς τον δρυμό της Νίψας και γι’ αυτό υπάρχει επιφυλακή των αρχών, μήπως χρειαστεί να γίνει εκκένωση του χωριού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Έβρο - Μέτωπο τριών χιλιομέτρων καίει δάσος

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Έβρο - Μέτωπο τριών χιλιομέτρων καίει δάσος