Οι άνεμοι δυσκόλεψαν την κατάσταση.

08.05 Οριοθετημένη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στα Συχαινά. Στο σημείο βρίσκονται 24 οχήματα της Πυροσβεστικής και άλλοι τόσοι πεζοπόροι. Να σημειώσουμε ότι πλέον δε χρειάζεται να επιχειρήσουν εναέρια μέσα. 

07.05 Μετά από μία νύχτα- – πύρινη κόλαση, και μετά από μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες, έχει οριοθετηθεί η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στα Συχαινά. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η φωτιά έχει οριοθετηθεί, έχει σχηματιστεί μία περίμετρος και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον που να μπορεί να εξελιχθεί.

Στο σημείο παραμένουν 32 οχήματα με 72 πυροσβέστες, 30 πεζοπόροι, 5 βυτιοφόρα και τέσσερα μηχανήματα( π.χ. μπουλντόζες).

Η φωτιά έκαψε χορτοδασική έκταση, δάσος, ελιές ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά σε σπίτια που απειλήθηκαν.

«Έγινε αγώνας για να μη φτάσει η φωτιά στις αυλές των σπιτιών. Ό,τι μπορούσε να σωθεί, σώθηκε.» λένε στο thebest.gr άνδρες της πυροσβεστικής.

 

.thebest.gr