Έσβησε η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Φυλής – Αποχώρησε η Πυροσβεστική

Έσβησε η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Φυλής – Αποχώρησε η Πυροσβεστική

Ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης στο ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ξεσπάσει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αποχωρήσει, ενώ στο χώρο θα γίνουν επιχωματώσεις.

Όσο η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους πολίτες.

Επικοινωνία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Λ.Σ.: «προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία κατάσβεσης της νέας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα στο χώρο της χωματερής και σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Είναι το δέκατο τέταρτο (!) εργοστάσιο ανακύκλωσης που καίγεται κατά τις νυχτερινές ώρες τους τελευταίους 20 μήνες, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται. Με βάση και την παραπάνω διαπίστωση, οι αρμόδιες δημόσιες αρχές πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τα αίτια της νέας πυρκαγιάς, καθώς πολλά και εύλογα ερωτήματα προκύπτουν».

ert.gr

Don't Miss

ΗΠΑ: Εκκενώνονται νοσοκομείο και εκατοντάδες σπίτια μετά από πυρκαγιά στην κοιλάδα της Νάπα

ΗΠΑ: Εκκενώνονται νοσοκομείο και εκατοντάδες σπίτια μετά από πυρκαγιά στην κοιλάδα της Νάπα

Πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Κυριακή, στην καρδιά της κοιλάδας της
Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας

Συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμερα το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στον