Νέα σεισμική δόνηση ανοιχτά της Χαλκιδικής

Νέα σεισμική δόνηση ανοιχτά της Χαλκιδικής
27/09/2020

Νέος σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ. Επίκεντρό της, ήταν η θαλάσσια περιοχή 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους.

Σεισμός τώρα 4,2 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Αισθητός και στο Άγιο Όρος

Συνεχείς σεισμοί από το Σάββατο

Η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στην περιοχή. Μεγαλύτερη ήταν η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του ‘Αθωνα, μετά το σεισμό εντάσεως 4,2 Ρίχτερ στις 22:39 χθες το βράδυ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το ‘Αγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Don't Miss

Πυρκαγιά σε ρέμα στην Κάτω Κηφισιά

Πυρκαγιά σε ρέμα στην Κάτω Κηφισιά

Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και δεν φαίνεται να απειλεί
Ανατράπηκε βυτιοφόρο με 17 τόνοι γάλα στις στροφές του Μπράλου Φθιώτιδας

Ανατράπηκε βυτιοφόρο με 17 τόνοι γάλα στις στροφές του Μπράλου Φθιώτιδας

Ανατροπή βυτιοφόρου στις στροφές του Μπράλου Φθιώτιδας με αποτέλεσμα 17 τόνοι γάλα