Ανταλλαγή των οικοπέδων με το Δήμο Αγρινίου για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και τη δημιουργία νέου σχολείο στο Αγρίνιο

Ποιος ο ρόλος του Βαλτινού στην καταγωγή υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο Αγρίνιο του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κατάγεται  είναι από την Αλευράδα Βάλτου, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση, τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Τοπικής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και του δήμου Αγρινίου, να προχωρήσουν στην ανταλλαγή οικοπέδων με πλάνο την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της Π.Υ. Αγρινίου και τη μετατροπή από τον δήμο του υπάρχοντος  κτιρίου που στεγάζεται η Πυροσβεστική σε σχολείο!

Πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η Πυροσβεστική να μεταφερθεί σε οικόπεδο που ανήκει σήμερα στον δήμο Αγρινίου και βρίσκεται στην περιοχή της αερογέφυρας και διαθέτει εύκολη πρόσβαση, ενώ οι προδιαγραφές του καλύπτουν και τις απαιτήσεις της Π.Υ.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγρινίου, στο οποίο εισηγητής του θέματος ήταν ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τζιώλης, έγινε το πρώτο βήμα με την έγκριση της αλλαγής χρήσης των δύο οικοπέδων στο πλαίσιο του πολεοδομικού σχεδίου.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου: Ανοίγει ο δρόμος για το νέο κτίριοΣυγκεκριμένα, το οικοπέδο που φιλοξενεί σήμερα τις εγκαταστάσεις της Π.Υ. ήταν χαρακτηρισμένο ως δημόσιας διοίκησης, χαρακτηρισμός που θα έπρεπε να γίνει για το νέο οικόπεδο, που προσδοκάται να μεταφερθεί η Π.Υ. Την ίδια στιγμή το υπάρχον οικόπεδο της Πυροσβεστικής θα έπρεπε να έχει τον χαρακτηρισμό κοινόχρηστου για να έχει την δυνατότητα ο δήμος Αγρινίου να κατασκευάσει σχολείο σε μεταγενέστερο χρόνο, αποφεύγοντας κάθε κώλυμα που θα προκαλούσε χρονοτριβή. Αυτή η αλλαγή στους χαρακτηρισμούς πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Πέραν των διαδικασιών αυτών, μέσω των οποίων έγινε και ουσιαστικά η επανεκκίνηση του ζητήματος, από την πρώτη στιγμή που το θέμα τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει το οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα η Π.Υ., (δωρεά του δήμου Αγρινίου) προσέγγιζε το ζήτημα καθαρά ωφελιμιστικά και υποστήριζε πως το εν λόγω οικόπεδο έχει πολλαπλάσια αξία από το ανταλλάξιμο, με αποτέλεσμα να επιδιώκει αποζημίωση από τον δήμο Αγρινίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας στο Αγρίνιο ο κ. Κλεφτοσπύρος δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει να πείσει το υπουργείο Οικονομικών να συναινέσει στην ανταλλαγή των δύο οικοπέδων χωρίς να προσεγγίσει ωφελιμιστικά το ζήτημα.

Η τιμή μονάδας των δύο οικοπέδων προσδιορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στα 446.110 ευρώ και για τα δύο, ώστε να λυθεί ευκολότερα το ζήτημα της ίσης αξίας των δύο ακινήτων, ενώ ο κ. Κλεφτοσπύρος τόνισε πως η Π.Υ. έχει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για να εντάξει την κατασκευή νέου κτιρίου της Π.Υ. αρκεί να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr