Μία μεγάλη μάχη δίνεται για να ελεγχθεί το τεράστιο μέτωπο στις Βολίμες.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έφτασαν στο νησί μας o Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ., Δυτ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελ/νήσου Γιάννης Πετρούτσος για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αρχικά, επιχείρησαν 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ επίσης υπήρξε και συνδρομή από 5 υδροφόρες που εστάλησαν στο μέτωπο με εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν οκτώ εναέρια μέσα. Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχείρησαν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 6 Α/Φ & 2 Ε/Π.

Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε ο Διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος, ο Βουλευτής Δ. Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μ. Μουζάκη, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ν. Αρβανιτάκης και ο Πρόεδρος του χωριού Ν. Θεοδόσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε μόλις έφτασε στο νησί: «Γίνεται προσπάθεια να την οριοθετήσουμε. Έχει πέσει ο αέρας. Μέχρι το πρωί θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα και με τη συνδρομή των εναέριων να την ελέγξουμε πλήρως. Έρχονται και δυνάμεις από την Αθήνα. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά. Δεν εννοώ μόνο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν φέτος αλλά και εκείνες των προηγούμενων ετών στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά».

Ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, είπε: «Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Ήρθαν πολλές δυνάμεις στο νησί και από νωρίς επιχείρησαν πολλά εναέρια και συγκεκριμένα 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς ώστε σε πιθανή αλλαγή του ανέμου να μην κινδυνεύσει άλλη έκταση».Δείτε τι δήλωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ.οηγη:imerazante.gr Δύσκολη νύχτα στις Βολίμες | Δείτε τι δήλωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. (ΦΩΤΟ)Δύσκολη νύχτα στις Βολίμες | Δείτε τι δήλωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. (ΦΩΤΟ)Δύσκολη νύχτα στις Βολίμες | Δείτε τι δήλωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. (ΦΩΤΟ)Δύσκολη νύχτα στις Βολίμες | Δείτε τι δήλωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. (ΦΩΤΟ)Δύσκολη νύχτα στις Βολίμες | Δείτε τι δήλωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. (ΦΩΤΟ)