Αρχική Διεθνή Νέα Βολιβία: Σε κατάσταση καταστροφής δύο περιφέρειες εξαιτίας δασικών πυρκαγιών

Βολιβία: Σε κατάσταση καταστροφής δύο περιφέρειες εξαιτίας δασικών πυρκαγιών

This is a Trial Version of Social Share & Locker Pro plugin. Please add your purchase code into Licence section to enable the Full Social Share & Locker Pro Version.

Οι αρχές σε δύο περιφέρειες της Βολιβίας, τη Σάντα Κρους (ανατολικά) και την Τσουκισάκα (νοτιοανατολικά) τις κήρυξαν χθες Σάββατο σε «κατάσταση καταστροφής», καθώς εξαπλώνονται δασικές πυρκαγιές οι οποίες απειλούν προστατευόμενες περιοχές, ζητώντας να σταλεί κατεπειγόντως βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση.

«Κηρύσσουμε σήμερα κατάσταση καταστροφής στην περιφέρεια ώστε (η κυβέρνηση) σε εθνικό επίπεδο να μπορέσει να εμπλακεί άμεσα (…) και να αναλάβει δράση στην περιοχή μας», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Εφραίν Μπαλδέρας, κυβερνήτης στην Τσουκισάκα.

Νωρίτερα ο ομόλογός του στη Σάντα Κρους, ο Ρούμπεν Κόστας, είχε ανακοινώσει το ίδιο μέτρο για την «προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των ανθρώπων, της φυσικής κληρονομιάς, της υγείας και της ασφάλειας, τροφικής και οικονομικής».

Η κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση να διαθέσει εκτάκτως οικονομικούς, ανθρώπινους και υλικούς πόρους.

Στην επαρχία Τσουκισάκα, πυρκαγιές πλήττουν πέντε κοινότητες. Στη Σάντα Κρους, καίνε 38 πυρκαγιές, ενώ έχουν κατασβεστεί 21.

Δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορους τομείς, από το ανατολικό ως το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Αποδίδονται κατά μεγάλο μέρος τους σε καύσεις για να καθαριστούν καλλιεργούμενες εκτάσεις που ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Η παρατεταμένη ξηρασία σε μεγάλο μέρος της βολιβιανής επικράτειας και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τις πυρκαγιές.

Οι φωτιές αυτές έχουν απανθρακώσει ως αυτό το στάδιο 23 εκατομμύρια στρέμματα δασών και βοσκοτόπων.

Αρέσει σε %d bloggers: