Ενίσχυση σε προσωπικό και οχήματα ζητούν οι υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος στη Λέσβο για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η αντιπυρική περίοδος φέτος είχε ξεκινήσει με καλές προδιαγραφές με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, όμως, οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν τόσο με εστίες φωτιάς σε όλο το νησί όσο και με τη συνεχή 24ωρη κάλυψη του ΚΥΤ Μόριας και των γύρω περιοχών αλλά και οι εξελίξεις που ακολούθησαν με τη φωτιά στην προσφυγική δομή, ανέδειξαν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης.

Η ανάγκη αυτή διατυπώθηκε τόσο στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, όσο και στην πολιτική ηγεσία αλλά δεν απαντήθηκε. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σήμερα στη Λέσβο ο  γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαος Λαυράνος, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε ότι η ομοσπονδία θα στηρίξει και θα προωθήσει τα αιτήματα των συναδέλφων τους στο νησί.

Όπως είπε ο κύριος Λαυράνος, «θα ξαναδεθεί στην φυσική και πολιτική ηγεσία, το αίτημα να ενταχθούν και οι πυροσβέστες στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ που υλοποιείται στην αστυνομία, που  συγχρηματοδοτείται από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την απόσπαση προσωπικού για την κάλυψη αναγκών σε Λέσβο Χίο και Σάμο, προκειμένου να δοθούν κίνητρα για να ενισχυθούν σε προσωπικό τα νησιά αυτά που έχουν ανάγκη».Επιπλέον, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων της πυροσβεστικής απασχολείται στην περιοχή της Μυτιλήνης ενώ η Δυτική Λέσβος έχει τεράστια έκταση που πρέπει να καλυφθεί, θα ζητηθεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καλλονής να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλλονής -κάτι που θα επιφέρει αύξηση του προσωπικού και των μέσων τα οποία θα την πλαισιώσουν. Η Ομοσπονδία θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών στη Λέσβο, σημείωσε ο κ. Ναυράνος.πηγη:voreioaigaio.ert.gr.