Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Κρήτη διαθέτουν πρωτοποριακό εξοπλισμό και αποτελούν πρότυπο για όλη τη χώρα, τόνισε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με εξοπλισμό. Αναφέρθηκε ειδικά στην αγοράδύο drones που έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και αποτελεί πρότυπο, σύγχρονης τεχνολογίας στην τεχνική υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο χώρας.

Κρήτη: Πρωτοποριακός εξοπλισμός με drones και μηχανήματα στην Πυροσβεστική

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταμούλης σε «ότι αφορά στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υποβοήθηση στο έργο αντιμετώπισης κάθε μορφής κινδύνου, η συμβολή της Περιφέρειας έχει αποδειχθεί καθοριστική.  Ειδικά τα drones αποτελούν παράδειγμα που παρουσιάζω σε κάθε μέρος της Ελλάδας, είναι καλή πρακτική, με χρήση της τεχνολογίας που έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο».

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε πως θα εξεταστούν και τα νέα αιτήματα για εξοπλισμό και υπογράμμισε πως με βάση το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης η Πολιτική Προστασία θα έχει περίπου σε δύο χρόνια τις δικές της υποδομές.

Κρήτη: Πρωτοποριακός εξοπλισμός με drones και μηχανήματα στην Πυροσβεστική

Ο Υποστράτηγος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί ενώ ακολούθησε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία. Στη διάρκεά της συζητήθηκαν επιμέρους θέματα συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης του κοινού, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης της αντιπυρικής περιόδου, με τα ανάλογα περιοριστικά μέτρα, λόγω των καιρικών συνθήκων.

Επίσης, αναλύθηκαν ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίαςενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Κρήτη: Πρωτοποριακός εξοπλισμός με drones και μηχανήματα στην Πυροσβεστική

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, η Διευθύντρια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ελένη Πλουμίδη και η Ελένη Τσαγκαράκη Προϊστάμενη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου.

.neoiorizontes.gr