Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε σήμερα γύρω στη 1 μμ πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην διασταύρωση των οδών 18ης Αυγούστου και Ντ. Κανιούρα, στην Καρδίτσα.

Στο διαμέρισμα που βρίσκεται στον τρίτο όροφο της εν λόγω οικοδομής, βρισκόταν ένας 68χρονος με τη σύζυγό του.Πυκνοί καπνοί και δυνατές φλόγες έβγαιναν από τα παράθυρα, ενώ στο μπαλκόνι είχε εγκλωβιστεί ο ιδιοκτήτης που καλούσε σε βοήθεια. Περίοικοι κάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Στο σημείο έφτασαν αρκετά γρήγορα τέσσερα οχήματα της Π.Υ. με οκτώ άνδρες, οι οποίοι ανέλαβαν άμεσα δράση καταφέρνοντας να βγάλουν από το φλεγόμενο διαμέρισμα τον 68χρονο με ελαφρά εγκαύματα και κάποια αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.

Στο μεταξύ είχε κληθεί και Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά η οποία ελέγχθηκε και σβήστηκε πλήρως από τους πυροσβέστες πριν απειληθεί η πολυκατοικία.

Πηγή: karditsalive.net