Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από το Νέο Ηράκλειο, όπου τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το πρωί. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ.

Η πρωινή νεροποντή προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια και πολλά δέντρα έπεσαν, προκαλώντας -μεταξύ άλλων- και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί.

Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Οι καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο από ψηλά – Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρίαΟι καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο από ψηλά – Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρίαΟι καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο από ψηλά – Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρίαΟι καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο από ψηλά – Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρίαΟι καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο από ψηλά – Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρία