Υποκινούμενη από ισχυρούς ανέμους, μια πυρκαγιά που μαίνεται για δύο μήνες στο βόρειο Κολοράντο επεκτάθηκε σε μέγεθος αυτή την εβδομάδα για να ξεπεράσει τα 167.000 στρέμματα, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας, ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.Η λεγόμενη Cameron Peak Fire στα Εθνικά Δάση Arapaho και Roosevelt ανάγκασε τις εκκενώσεις αρκετών ορεινών κοινοτήτων και κατασκηνώσεων και κατέστρεψε έναν άγνωστο αριθμό σπιτιών και άλλων κτιρίων, σύμφωνα με έναν διαδικτυακό ιστότοπο παρακολούθησης πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στα μέσα Αυγούστου και ακόμα δεν έχει περιοριστεί.

«Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά ξηρή καύσιμη ύλη οδήγησαν στην αύξηση της πυρκαγιάς», σύμφωνα με την ιστοσελίδα InciWeb.

Άνεμοι που κινούνται με περισσότερα από 70 μίλια την ώρα, εξαπλώνουν φλόγες σε 20.000 στρέμματα (8.100 εκτάρια) σε μια μέρα. Η πόλη Fort Collins, ανατολικά της φωτιάς, τυλίχτηκε από καπνό από τη φωτιά.

Οι πιο δροσεροί καιροί και οι ελαφρύτεροι άνεμοι βοήθησαν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της φωτιάς την Πέμπτη, αλλά τα πληρώματα αντέδρασαν για την επιστροφή των κρίσιμων καιρικών συνθηκών την Παρασκευή, με υψηλότερους ανέμους και χαμηλότερη υγρασία, ανέφεραν οι αρχές. Ολόκληρη η πολιτεία του Κολοράντο έχει πληγεί από κάποιο επίπεδο ξηρασίας, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη από το από το Παρατηρητήριο ξηρασίας των ΗΠΑ. Πηγη: envinow.gr