Παρουσία του Υπαρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών για το Ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά Αττικής. Παρουσιάστηκαν για φοίτηση στο 1ο έτος, 96 ιδιώτες για τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών και 24 ακόμη για τη Σχολή Δοκίμων Ανθυποπυραγών. Επίσης, παρουσιάστηκαν για φοίτηση στο 2ο έτος της Σχολής Δοκίμων Ανθυποπυραγών, 14 επιτυχόντες, προερχόμενοι από το Πυροσβεστικό Σώμα. Όλοι εισήχθησαν με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.
O Υπαρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος απευθυνόμενος στους νέους Δόκιμους των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τόνισε την σημασία της εκπαίδευσης και την ανάγκη οι σπουδαστές να επιδείξουν ζήλο και ενδιαφέρον, ώστε αποφοιτώντας να μπορέσουν να εκτελέσουν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τα καθήκοντά τους, προάγοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκης, τους καλωσόρισε και τους συνεχάρη, για την επιλογή και την επιτυχία τους και ανέγνωσε απόσπασμα της Ημερήσιας Διαταγής στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Πυροσβεστική Ακαδημία, ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας στο ΠΣ, έχει την ευθύνη να σας παράσχει μέσω της Σχολής σας, υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή και Πυροσβεστική εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, που θα οδηγήσουν στην άρτια επαγγελματική σας κατάρτιση. Παράλληλα θα φροντίσει για το κτίσιμο της πυροσβεστικής σας προσωπικότητας, καλλιεργώντας σας δεσμούς συναδελφικής αλληλεγγύης και την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης, έννοιες ταυτόσημες με την αποστολή του ΠΣ. Οφείλω να σας τονίσω, ότι εισέρχεστε σε ένα Σώμα με ιστορία, με παράδοση, με ήρωες που έπεσαν στο καθήκον για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του εθνικού φυσικού πλούτου, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, των φυσικών και άλλων καταστροφών. Επομένως, όλοι θα περιμένουν από εσάς, ως αυριανά στελέχη του ΠΣ, να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με επάρκεια και αποτελεσματικότητα και παράλληλα να οδηγήσετε ακόμα ψηλότερα το ΠΣ, ένα Σώμα που χαίρει της αποδοχής και εκτίμησης της κοινωνίας».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή ορκωμοσίας τους.
Με το πέρας της διαδικασίας κατάταξης και ορκωμοσίας, οι νέοι Δόκιμοι που προέρχονται από ιδιώτες, μετέβησαν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, προκειμένου να υλοποιήσουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 8 εβδομάδων.πηγη:fireservice.gr  Ορκωμοσία των νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών για το Ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021,Ορκωμοσία των νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών για το Ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021,