Είναι από τα παράδοξα και τα περίεργα που συμβαίνουν στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων. Προ μηνών είχε εντοπιστεί κρυμμένη κάμερα καταγραφής σε χώρο μεταξύ των γραφείων της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ένωση κατάθεσε μήνυση εναντίον παντός υπευθύνου και η Πυροσβεστική ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στην πορεία της έρευνας κι όπως αναφέρουν πληροφορίες ο υπαξιωματικός που είχε τοποθετήσει την κάμερα αποκαλύφθηκε ότι είχε τοποθετήσει και καταγραφικό των συνομιλιών στα τηλέφωνα του κέντρου.

Κάτι τέτοιο δεν το γνώριζαν ούτε οι υπάλληλοι αλλά ούτε και η Διοίκηση…

Φυσικά όταν αποκαλύφθηκε δόθηκε εντολή να ξηλωθεί…Το παράδοξο της υπόθεσης τώρα είναι πως ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων βρίσκεται κατηγορούμενος και απολογούμενος επειδή εξέθεσε την υπηρεσία μέσω του συνδικαλιστικού φορέα και αποκάλυψε το γεγονός!

Κι ενώ σε βάρος όσων είχαν τις φαεινές ιδέες των καταγραφών δεν έχει κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία ο καταγγέλλων βρίσκεται κατηγορούμενος επειδή τις αποκάλυψε…

Και καλείται σε απολογία…

Από τα παράδοξα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης…

Μιας διοίκησης που δυσκολεύεται ακόμη να καταλάβει ότι δεν εκτίθεται από τις αποκαλύψεις των γεγονότων αλλά από τα ίδια τα γεγονότα.. πηγη:epiruspost.gr