Έρχονται βαρομετρικά χαμηλά και κακοκαιρίες σύμφωνα με τον γνωστό προγνώστη καιρού Σάκη Αρναούτογλου.

Ο δημοφιλής προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για το τέλος των βαρομετρικών στην Ευρώπη και την έλευσή τους στη χώρα μας, μετά από πολύ καιρό. Πρόκειται για αρκετά βαρομετρικά χαμηλά συστημάτα.

Είναι συστήματα που από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να αλλάζουν τον καιρό στη χώρα μας και από την Τρίτη, ουσιαστικά, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες.

Αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από τη βόρεια Ευρώπη και θα στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη. svg%3E

Μάλιστα, την Τετάρτη το σύστημα κινούμενο ανατολικά θα συνεχίσει να δίνει ισχυρές βροχές τοπικά, ενώ και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της βόρειας χώρας, από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες ημέρες;

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. svg%3E

Η πρόγνωση για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.