Μπορεί λίγες μόλις ώρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Σαρωνικού και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Φιλίππου να φωτογραφιζόταν με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου του και την Κατερίνα Ιωννίδου με συγκινητικά λόγια να αναφερόταν στην αυταπάρνηση και στην προσφορά τους, όμως από τότε τα πράγματα άλλαξαν τόσο ώστε να τους γυρίσει την πλάτη.

Τότε (10 Σεπτεμβρίου) ο κ. Φιλίππου είχε αναφέρει τα εξής: «H Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού έδωσε μαθήματα δύναμης, καθήκοντος και αυταπάρνησης. Τους ευχαριστώ όλους.
Ευχαριστώ τον Μπάμπη τον Γαλάνη, τον Αντώνη Γκίνη, ως επικεφαλής αυτής της υπερπροσπάθειας Στο πρόσωπο της Κατερίνας Ιωαννίδου ακούμπησε όλη η Ελλάδα. Είναι η στιγμή που η αφοσίωση στο καθήκον και η αγάπη για τον τόπο υπερνικούν τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες! Παιδιά να είστε όλοι σας καλά! Σας ευχαριστούμε!».

Όταν όμως έληξαν οι συμβάσεις τους, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Σαρωνικού επί ένα και πλέον μήνα κωλυσιεργούσε για την ανανέωσή τους παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και χρήματα (Από τις 250.000 ευρώ που είχε εγκρίνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την επομένη κιόλας της μεγάλης πυρκαγιάς) αλλά και το νομικό πλαίσιο αφού ο Δήμος Σαρωνικού, όπως και ο Δήμος Λαυρεωτικής, είχαν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, γεγονός που δικαιολογεί την επαναπρόσληψη οκτώ τουλάχιστον ατόμων προκειμένου να στελεχωθούν τα τέσσερα μικρά οχήματα της Ομάδας.

Και ενώ οι εθελοντές περίμεναν εναγωνίως να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες ενημερώθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί!

Τί κι αν δήμαρχος Π. Φιλίππου είχε πει λόγια ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους. Δεν υπήρχε… χώρος στον Δήμο Σαρωνικού για την Κατερίνα Ιωαννίδου και τα υπόλοιπα στελέχη της Ομάδας που είχαν δώσει τον εαυτό τους ολόκληρο στη μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Αττική!

Η ιλαροτραγωδία της αδιαφορίας και της αγνωμοσύνης συνεχίστηκε ακόμη κι όταν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Σωφρόνης (της μείζονος) και Χρήστος Τσιγαρίδας (της ελάσσονος) έφεραν το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης (11/11/2020) ζητώντας την άμεση πρόσληψη και για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος (4 + 4 μήνες) των ανθρώπων αυτών προκειμένου να στελεχώσουν την Πολιτική Προστασία του δήμου.

Ακόμη και τότε όμως ο κ. Φιλίππου, και η παράταξή του συνεπικουρούμενοι από τη δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), Τάνια Γαλανοπούλου αρνήθηκαν το ηθικά αυτονόητο.

Μάλιστα η παράταξη του κ. Φιλίππου επειδή δεν είχε δική της πρόταση τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κας Γαλανοπούλου η οποία ζητούσε ΄χοι να αποφασίσει απευθείας το δημοτικό συμβούλιο και άρα να δεσμεύσει τη δημοτική αρχή αλλά να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει αυτή σχετικά.

Και έτσι ενώ το θέμα θα μπορούσε να λήξει έστω και καθυστερημένα υπέρ των στελεχών της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Φιλίππου και της Τ. Γαλανοπούλου, παραπέμφθηκε στις καλένδες εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι με βάση την ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση της συγκεκριμένη Επιτροπής (την Τετάρτη 18/11) δεν έχει τεθεί προς συζήτηση.

Μια… λεπτομέρεια που έχει επίσης την αξία της: Ενώ τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού βρίσκονταν στον αέρα, στις 16 Οκτωβρίου, μετέβησαν στην Καρδίτσα προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους της θεσσαλικής πόλης από τα όσα είχαν υποστεί εξαιτίας της πρωτοφανούς θεομηνίας που τους είχε πλήξει. Περίσσευμα ψυχής για μιαν ακόμη φορά!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και τη δήλωση που είχε αναρτήσει ο κ. Φιλίππου στο προφίλ του Δήμου Σαρωνικού μία ημέρα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά για τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου: Γύρισαν την πλάτη στην Κατερίνα και στους υπόλοιπους της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού.πηγη:notianatolika.gr