Ινδονησία: Πήρε… Φωτιά το ηφαίστειο Λεβοτόλο

Ινδονησία: Πήρε... Φωτιά το ηφαίστειο Λεβοτόλο
30/11/2020

Ινδονησία: Πήρε… φωτια το ηφαίστειο Λεβοτόλο:

Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε αυτή την απομονωμένη περιοχή του αρχιπελάγους, στη νοτιοανατολική Ασία. Ωστόσο, το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να παρατηρηθούν ροές λάβας. Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα και ζήτησαν από τα αεροσκάφη να μην πετούν κοντά στην περιοχή, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στη «ζώνη της φωτιάς», μια από τις τρεις περιοχές του πλανήτη όπου καταγράφεται υψηλή σεισμική δραστηριότητα, κι έχει περίπου 130 ενεργά ηφαίστεια.

Στα τέλη του 2018 ένα ηφαίστειο εξερράγη ανάμεσα στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί υποθαλάσσια κατολίσθηση κι από το τσουνάμι που ακολούθησε να σκοτωθούν περισσότεροι από 400 άνθρωποι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

https://youtu.be/xjdYH8HR9rw

Don't Miss

Πυρκαγιά σε τουριστικό σκάφος μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας

Πυρκαγιά σε τουριστικό σκάφος μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας

Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο το τουριστικό σκάφος σπεύδουν
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Μεσσηνίας στο Καπανδρίτι Αττικής

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Μεσσηνίας στο Καπανδρίτι Αττικής

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Μεσσηνίας στο Καπανδρίτι