Ο Γιάννης κατάγεται από την Φθιώτιδα και πρόσφατα έγινε μπαμπάς. Υπηρετεί το Πυροσβεστικό Σώμα στα Κύθηρα. Προχθές κλήθηκε μαζί με τους συναδέλφους του να επέμβουν σε φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στην Γάλανη της Αγίας Πελαγίας των Κυθήρων.Τα  χέρια του γεμάτα πληγές, φουσκάλες και πόνο. Είναι τα χέρια του Γιάννη, του αφανή ήρωα των Κυθήρων, που δεν δίστασε να πέσει κυριολεκτικά στη φωτιά για να σώσει την Γάλανη, περιοχή της Αγίας Γαλήνης από μεγάλη πυρκαγιά.Ο Γιάννης κατάγεται από χωριό της φθιώτιδας και πρόσφατα έγινε μπαμπάς. Υπηρετεί το Πυροσβεστικό Σώμα στα Κύθηρα. Προχθές κλήθηκε μαζί με τους συναδέλφους του να επέμβουν σε φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στην Γάλανη της Αγίας Πελαγίας των Κυθήρων.

Όταν έφτασαν στο σημείο, ο Γιάννης χωρίς δεύτερη σκέψη δέθηκε με σχοινιά και κατέβηκε στο βάθος της χαράδρας για να περιορίσει την εστία, βοηθούμενος από τους συναδέλφους του που έκαναν ρίψη νερού από ψηλά.Όμως ο αέρας ήταν εχθρός και η φωτιά εξαπλώνονταν. Ο Γιάννης εγκλωβίστηκε αλλά πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε να φτάσει ξανά σώος στο όχημα και τους συναδέλφους του που αγωνιούσαν για την εξέλιξη. Υπερβαίνοντας κάθε ανθρώπινη δύναμη, κατάφερε με τεράστια υπομονή να αναρριχηθεί βράχο βράχο ενώ τα χέρια του καίγονταν κάθε φορά από τις πυρακτωμένες πέτρες.

  • Οι φίλοι του στο χωριό καταγωγής του αλλά και στη Λαμία, μιλούν για εκείνον με συγκίνηση και περηφάνια.  Τον περιγράφουν ως άνθρωπο της αυτοθυσίας. Παιδί χαμηλών τόνων αλλά απίστευτης γενναιότητας, ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Ένα σπάνιο κράμα ανθρώπου που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας. Και είναι σίγουροι ότι όσες φορές και αν κινδυνεύσει υπηρετώντας το καθήκον, δεν θα πτοηθεί… Δεν θα αλλάξει ποτέ. Πάντα στα δύσκολα δεν θα διστάζει, να πέφτει και στη φωτιά. Όχι από ηρωισμό. Από μεγαλείο ψυχής…
  • Αυτός είναι ο Γιάννης…

    Ένας από όλους αυτούς τους πυροσβέστες της διπλανής πόρτας που φωτίζουν με την γενναιότητα τους, την ελπίδα, τη ζωή, τα όνειρα και την αισιοδοξία μας, κάπου αποκαμωμένοι ανάμεσα σε αποκαϊδια.

    Το αποτέλεσμα της μάχης που έδωσε με τις φλόγες…

Φθιώτιδα: Πυροσβέστης ρίχτηκε στη φωτιά των Κυθήρων με κίνδυνο της ζωής του (Βίντεο – ΦΩΤΟ)Φθιώτιδα: Πυροσβέστης ρίχτηκε στη φωτιά των Κυθήρων με κίνδυνο της ζωής του (Βίντεο – ΦΩΤΟ)Φθιώτιδα: Πυροσβέστης ρίχτηκε στη φωτιά των Κυθήρων με κίνδυνο της ζωής του (Βίντεο – ΦΩΤΟ)Φθιώτιδα: Πυροσβέστης ρίχτηκε στη φωτιά των Κυθήρων με κίνδυνο της ζωής του (Βίντεο – ΦΩΤΟ)Φθιώτιδα: Πυροσβέστης ρίχτηκε στη φωτιά των Κυθήρων με κίνδυνο της ζωής του (Βίντεο – ΦΩΤΟ)πηγη:lamianow.gr(11/8/2020)