Καιρός: Ερχεται μέτωπο ισχυρών καταιγίδων – Πότε φτάνει στην Αττική

Καιρός: Ερχεται μέτωπο ισχυρών καταιγίδων - Πότε φτάνει στην Αττική
03/01/2021

Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως το πρωί σήμερα, αναμένεται να συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα δυτικά, όπου ενδέχεται το βράδυ να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, ένα μέτωπο κακοκαιρίας θα οργανωθεί κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. Το μέτωπο, κινούμενο προς τα ανατολικά, θα επηρεάσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας το σύνολο της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και με πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα, τοπικές βροχές μικρότερης έντασης θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

imerisia.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα μικρής έκτασης πυρκαγιά σε δασική
85 Δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

85 Δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

85 Δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Συγκεκριμένα,