Καιρός: Ερχεται μέτωπο ισχυρών καταιγίδων – Πότε φτάνει στην Αττική

Καιρός: Ερχεται μέτωπο ισχυρών καταιγίδων - Πότε φτάνει στην Αττική
03/01/2021

Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως το πρωί σήμερα, αναμένεται να συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα δυτικά, όπου ενδέχεται το βράδυ να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, ένα μέτωπο κακοκαιρίας θα οργανωθεί κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. Το μέτωπο, κινούμενο προς τα ανατολικά, θα επηρεάσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας το σύνολο της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και με πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα, τοπικές βροχές μικρότερης έντασης θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

imerisia.gr

Don't Miss

Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε αγροτικό μηχάνημα στην Θεσσαλονίκη

Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε αγροτικό μηχάνημα στην Θεσσαλονίκη

Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε αγροτικό μηχάνημα στην αγροτική περιοχή Σίνδου, του
Ο Ν. Μητσιογιάννης Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας

Ο Ν. Μητσιογιάννης Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στη θέση του Διοικητή της