Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο αλλά μετά κακοκαιρία.

Μπορεί να διανύουμε ένα ζεστό για την εποχή Σαββατοκύριακο, αλλά το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και οι Αλκυονίδες μέρες θα τελειώσουν. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ο Χειμώνας θα επισκεφθεί την χώρα μας έστω και αργοπορημένα φέτος, και από το δεύτερο 10ημερο η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και θα εκδηλωθούν φαινόμενα κακοκαιρίας.

«Το Σάββατο η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ Θράκης και Κρήτης κατά τη διάρκεια της ημέρας ίσως ξεπεράσει και τους 16 βαθμούς» τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επισημαίνει ότι τις επόμενες μέρες έρχεται ο χειμώνας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«Πολύ μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας ενώ μεταξύ Θράκης και Κρήτης δεν αποκλείεται αυτή να ξεπεράσει και τους 16 βαθμούς Κελσίου! Στη Θράκη καλοριφέρ και τζάκια θα είναι απαραίτητα ενώ αντίθετα στην Κρήτη θα μπορεί κανείς να συνεχίζει να κυκλοφορεί άνετα με ένα κοντομάνικο.

Όσον αφορά στην περαιτέρω εξέλιξη, αυτή δείχνει άκρως ενδιαφέρουσα και αρκετά υποσχόμενη για έλευση του χειμώνα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με πολλές ομοιότητες στη διάταξη των Συστημάτων για το διάστημα 10-20 Ιανουαρίου, με αυτή της ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ μου εκτίμησης που ανέβασα στις 31 Δεκεμβρίου και η οποία είναι καρφιτσωμένη πάνω ψηλά στη σελίδα μου».

Όπως αναφέρει 12 Γενάρη θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει η θερμοκρασία. Ψυχρές αέριες μάζες θα επισκεφθούν τη χώρα και στις 14-15 Γενάρη θα κατέβει περισσότερο κρύο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο Ιανουαρίου 2021, αναφέρουν πως τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση, στις υπόλοιπες περιοχές όμως θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει, κατά τόπους στα νότια, τους 20 βαθμούς Κελσίου