Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο βόρεια της Ναυπάκτου.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:09), με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να αναφέρει ως επίκεντρό του, 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής της Ναυπάκτου και εστιακό βάθος στα 4,3 χλμ. Αρχικά το Ινστιτούτο είχε εκτιμήσει τον σεισμό στα 4,9 Ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια επανεκτίμησε την ένταση του σεισμού στα 4,8. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 4 χλμ.

H ένταση του σεισμού σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους των γύρω περιοχών καθώς έγινε αισθητός σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα και Αχαΐα.

Μικρή κατολίσθηση στην Ε.Ο Ναυπάκτου -Ιτέας

Μετά την σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή του Μαραθιά Φωκίδας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια πέρα από μία μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου -Ιτέας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ως τώρα. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ.

Συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ

Μετά τον κύριο σεισμό έχουν σημειωθεί αρκετές και αισθητές μετασεισμικές δονήσεις, με δύο να ξεπερνούν μάλιστα τα 4 Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα δευτερολέπτων, σημειώθηκαν δύο σεισμοί μεγέθους 4,3 και 4,4 Ρίχτερ, όπως καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.seismoi nafpaktosπηγη:iefimerida.gr