Πρόκειται για την πρεσβυτέρα Ελένη Σταυρουλάκη από το Βυζάρι Αμαρίου που ως εθελόντρια πυροσβέστης εδώ και 18 χρόνια , βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δράσης και προσφέρει τις υπηρεσίες της , όποτε υπάρχει ανάγκη. Η Ελένη Σταυρουλάκη διατηρεί καφενείο – οικογενειακή ταβέρνα μαζί με το σύζυγο της στο Βυζάρι Αμαρίου. Η Ελένη μίλησε  στην “Αποψη του Νότου” για την απόφασή της να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό. »Δεν είναι υπερβολή αυτό που θα σας πώ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω αφιερώσει στον εθελοντισμό, μέσα στο Πυροσβεστικό σώμα. Θέλω να συνεχίσω το έργο αυτό όσο μου επιτρέπεται ακόμα…Σήμερα που η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη κρίση , όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο , αλλά κυρίως σε επίπεδο αρχών και αξιών , ο Έλληνας εθελοντής πυροσβέστης αποδεικνύει με την παρουσία του ότι υπάρχει ελπίδα..»

(Η παπαδιά στο καφενείο -ταβέρνα που διατηρούν στο Βυζάρι)

Για την οικογενειακή ταβέρνα- καφενείο που διατηρούν με το σύζυγο της παπά-Μανώλη είπε:» Ως οικογένεια αγαπάμε τους ανθρώπους αλλά και τον τόπο μας . Θέλω  με αυτό το τρόπο να δείξω την αγάπη μου στον συνάνθρωπο. Να προσφέρω και να προωθώ σωστά τις παραδοσιακές συνταγές της μητέρας και της γιαγιάς μου. Θέλω οι πελάτες που μας επισκέπτονται να χαίρονται την παρέα της οικογένειας μου , την παραδοσιακή κουζίνα μας και να μάθουν λίγο από την ιστορία του τόπου μας. Δεν πιστεύω σ΄αυτούς που λένε δεν έχω χρόνο» , σημειώνει η πρεσβυτέρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών.»Όλες οι ασχολίες για μένα είναι ένα λειτούργημα , ένα μεγάλο σχολείο… Με πειράζει σήμερα που σαν άνθρωποι ξεχάσαμε να περπατάμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά, ξεχάσαμε την αξία της στιγμής , ξεχάσαμε να προσευχόμαστε και να χαμογελάμε, ξεχάσαμε να ανασαίνουμε καθαρό αέρα , ξεχάσαμε ότι ένα και ένα δεν κάνει δύο …αλλά πολύ! Θέλω να συνεχίσω ακόμα πιό αντάξια απέναντι στον παπά -Μανώλη , στο ποίμνιο του , στην οικογένεια μου αλλά και σε όλους όσους έρχονται κοντά μας , ιδιαίτερα τα νέα παιδιά»

Η πορεία της και δράση της

Το 2000 έγινε μέλος του Ορειβατικού Ρεθύμνου ενώ το 2005 προήχθη σε εθελοντή αρχιπυροσβέστη και το 2010 στο βαθμό εθελοντή πυρονόμου. Το 2012 εκλέχτηκε μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου εθελοντών πυροσβεστών και το 2016 ταμίας .Έχω πάει σε πολλά μέρη του κόσμου για δράση και διάφορα σεμινάρια.  Όταν έγιναν οι σεισμοί στο Αίγιο και στην Αθήνα ήμουν στη πρώτη γραμμή».presvytera3

Πηγή: ekriti.gr